divendres, 27 d’abril de 2018

Així han anat els actes de Sant Jordi 2018

Avui donem per acabades les activitats especials de Sant Jordi, ja que és el darrer dia per veure l'exposició de punts de llibre participants en el nostre concurs anual. Ens fa molta il·lusió veure com cada any, els nostres petits artistes venen a la Biblioteca amb els seus familiars i amics per ensenyar-los el punt que van crear. Sovint es fa difícil trobar-lo entre tants (enguany, 745!), però finalment sempre ho aconsegueixen.
A més, els punts finalistes s'han pogut veure a través de les nostres xarxes socials, Facebook i Twitter.

Exposició dels punts de llibre participants en el concurs

Precissament el passat dissabte 21 d'abril vam fer a la Biblioteca un taller de punts de llibres on els participants van poder elaborar-ne alguns de ben especials, mostrant-nos la seva creativitat.

Alguns dels participants del taller fent els seus punts

El 23 d'abril vam passar una agradable tarda a la plaça d'Antoni Baqué.
En primer lloc, vam gaudir del recital que el taller de poesia va oferir a tots els presents. Totes les seves components van llegir poemes de creació pròpia.

Les components del Taller de poesia a l'escenari

Posteriorment, van començar les entregues de premis. 
Els premiats en el concurs de microrelats i poesia "Sant Jordi a la LLagosta" van ser Sonia López (microrelats adults), Emilia Murillo (poesia adults) i Laura Martín (microrelat juvenil).
També es van lliurar diplomes als finalistes en les diferents categories.
Els premis i els diplomes van ser entregats per l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, el regidor de Cultura, Mariano Garcia i els representants de Resistencia literaria Samuel Ramos i José Ramón Vera, que organitzaven el concurs cojuntament amb la BIblioteca.

Sonia López no va poder assistir a l'entrega. El seu fill va recollir el premi

Laura Martín va recollir el premi al millor microrelat juvenil

Emilia Murillo recull el premi a millor poesia

La següent entrega de premis va ser la del concurs de punts de llibre. Van rebre el seu premi i el seu diploma el Sergio López (1a categoria), la Yaiza García (2a categoria), l'Andrea Díaz (3a categoria), l'Alicia Pérez Barreal (4a categoria) i la Sara Varón (5a categoria).

Els guanyadors del concurs de punts de llibre amb els seus diplomes

Finalment, la Puri Ortega ens va oferir una hora del conte especial de Sant Jordi per tots els nens i les nenes que van aplegar-se a la plaça.

La Puri Ortega explicant un dels contes a la plaça


A més, durant tota la tarda va apropar-se molta gent a la parada de la Biblioteca, i van poder-se emportar diferents obsequis, com per exemple, revistes d'altres anys.

Tres dies després, el dijous 26 d'abril, el Club de lectura de la Biblioteca va desplaçar-se fins a Llinars per assistir a una nova edició del Club del llibre, que en aquesta edició va tenir com a convidat a l'autor Víctor del Árbol. Durant l'acte es van poder conèixer més aspectes sobre la vida de l'escriptor i sobre la seva obra.

Víctor del Árbol amb algunes de les participants del Club de lectura de la Biblioteca

Només ens queda esperar que tenguéssiu un molt bon Sant Jordi!