dilluns, 17 de setembre del 2018

Activitats de la nova temporada

A la Biblioteca hem estat aquests dies acabant de preparar les activitats pels pròxims mesos. A continuació us les expliquem

Activitats d'adults
Torna el Club de lectura, amb els títols Sin invierno, de Maite Carranza, María Antonieta, d'Stefan Zweig o Muertos de Papel, d'Alicia Giménez Bartlett. També el Videofòrum, on projectarem les pel·lícules La modista, Un día perfecto, Figuras ocultas i Los exámenes





També oferirem xerrades i tallers on tractarem temes com l'arbre familiar, la meteorologia, la consciència ambiental i responsabilitats socials o la reflexologia podal. I una sortida cultural a la Catedral de Barcelona i a la fira de Santa Llúcia.

Les presentacions de llibres tindran un lloc destacat, sobretot les d'autors locals. Andrés Hernández Rabal ens presentarà El círculo virtuoso y otros relatos, i Chus Maroto ens parlarà dels seus tres llibres publicats. També presentarem el llibre A la sombre del olivo, de José Luis Nisa.



Com a plat fort de la temporada, una nova edició de Per Tots Sants, relats de por a la Biblioteca on tornarem a oferir un misteriós recorregut per diferents sales de la Biblioteca i de Can Pelegrí per conèixer històries on autors literaris i els seus personatges tindran una relació molt especial.



Finalment, la Biblioteca oferirà dos tallers. Per una banda, el taller creatiu on es treballaran diferents estils literaris simultàniament aprofitant les idees dels components del grup alhora que s'aprenen tècniques per poder realitzar-les. Les creacions del taller es presentaran en ocasions especials.
I un taller en què persones  interessades en aprendre català podran practicar en grup la conversa.


Activitats infantils
Enguany tornarem a oferir la tradicional Hora del conte cada dimecres a les 18.30. Els infants podran gaudir de les històries de la Puri Ortega i també explicar aquells llibres que han llegit i que més els hi han agradat.



També tornen les sessions de Contes i música en família amb Un conte al sac. En aquesta activitat pensada per a infants de 0 a 4 anys, els sons, la música i els contes seran els protagonistes.



La Biblioteca tornarà a participar en el premi Atrapallibres a trevés dels nens i les nenes d'entre 9 a 12 anys que vulguin fer de jurat dels llibres candidats. Serà el quart any consecutiu que ho facin.



La principal novetat en la programació infantil són els bibliolabs. Aquest projecte que desenvolupa la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona té com a finalitat l'accés al coneixement a través de l'experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn obert a la ciutadania. La Biblioteca de la Llagosta, oferirà tres tallers infantils de la branca tecnològica del coneixement, però amb un punt de vista creatiu: La plastilina fa llum. Juguem amb l'electricitat, Dibuixem en 3D i Dissenyem una postal lluminosa. Cada taller està pensat per a una franja d'edat diferent.



A l'apartat Agenda del blog tindreu sempre la informació més actualitzada sobre les activitats de la Biblioteca.