dijous, 29 d’octubre de 2015

Activitats d'octubre

Hem acabat un mes d'octubre que ha estat intens quant a activitats, especialment els darrers dies. La Biblioteca ha participat activament en la Setmana del Teatre de la Llagosta i en la celebració de la festivitat de Tots Sants. A continuació us explicarem breument com va anar.

Setmana del Teatre de la Llagosta
El passat dia 20 d'octubre, els membres del Taller de Teatre de la Biblioteca que coordina la nostra companya Conchi Fernández van representar el muntatge teatral "Negra nit a la Pineda Fosca i altres històries" al Centre Cultural de la Llagosta i al que van assistir més de 170 persones. La representació va constar de tres peces: una adaptació de Don Juan Tenorio, el relat de com la Llagosta va perdre els seus rius, fonts i llacs i, finalment, "Negra nit a la Pineda Fosca", una història amb bandolers i bruixes ambientada en la Llagosta de fa uns segles. També vam comptar amb la intervenció de l'Escola Municipal de Música a través d'un muntatge audiovisual. L'esforç i les hores dedicades en la creació, assajos i representació del muntatge van valer la pena després de veure la reacció del públic assistent.

Representació "Negra Nit a la Pineda Fosca i altres relats"
Diferents imatges de la representació (cliqueu sobre la imatge per veure-les totes)
Un dia després va tenir lloc el taller infantil, "Fem teatre d'ombres" amb la Puri Ortega. Els nens i les nenes que van omplir la sala infantil de la Biblioteca van poder primer fer el seu titella i després representar històries en una pantalla blanca il·luminada per un focus. Pel que vam poder veure, tothom va sortir molt satisfet per la traça a l'hora de fer el titella i per la imaginació per crear històries.

Fem teatre de titelles
Diferents imatges del taller de teatre d'ombres

Tots Sants
Per tercer any consecutiu, els membres del Taller de Contes de la Biblioteca van adaptar i crear expressament els relats de por (i alguns amb un toc d'humor) que van explicar el passat dimarts 27 d'octubre a partir de les 21 h. Per l'ocasió, novament va ambientar-se la Biblioteca per crear una atmosfera que acompanyés a les històries. Igualment, vam comptar amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música de la Llagosta que mitjançant quatre petits músics amb el seu professor ens van oferir l'acompanyament musical de la nit. Sense dubte, va ser una bona manera de començar a celebrar la festa de la Castanyada i Tots Sants.

Per Tots Sants, relats de por a la Biblioteca
Imatges del recital "Per Tots Sants, relats de por a la Biblioteca"


Finalment, el passat divendres 30 d'octubre, la Biblioteca va participar en la Nit d'Ànimes per celebrar la festivitat de Tots Sants i que va ser organitzada per Xerrics la Llagosta. D'entre tots els actes de la tarda, la Biblioteca va ser l'encarregada de coordinar el concurs de relats de por. Del total de 12 treballs presentats, els tres finalistes van fer la lectura de la seva obra en veu alta a l'escenari de la plaça d'Antoni Baqué abans de conèixer el veredicte final del jurat que va estar format per un representant de l'Ajuntament de la Llagosta, un de Xerrics i un de la Biblioteca. La guanyadora va ser la Sonia López amb "Ángel", la segona posició va ser per la Judith Tolentino, l'Albert Vilanova i el Juanma Pereira amb "L'espiell", i la tercera per Jordi Barrubes amb "El vigilante del cementerio". Igualment volem agrair a tots els participants l'esforç empleat en crear les diferents històries presentades.

Molt d'ambient a la plaça d'Antoni Baqué durant la Nit d'ànimes

Els tres finalistes del concurs de relats


I fins aquí el resum d'aquestes activitats especials. Esteu atents perquè en uns dies us informarem d'una cosa que acabem de rebre a la Biblioteca...