dimarts, 30 de maig del 2017

Els Premis Atrapallibres i Protagonista Jove 2016-2017 ja tenen guanyadors!

Com vam informar fa unes setmanes, els membres dels jurats de la Biblioteca de les tres categories del premi Atrapallibres 2016-2017 van emetre els seus vots per valorar els llibres que aspiraven al guardó.
El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Clijcat, ja ha donat a conèixer els guanyadors.
En la categoria de 9 anys el guanyador ha estat "Brisca", d'Andreu Martín. En aquesta categoria no hi ha hagut coincidència amb el jurat de la Biblioteca que va donar més puntuació a "El meu gran arbre".
"Brisca", d'Andreu Martín

En la categoria de 10 anys el premi ha estat per "L'aprenent de bruixot i els invisibles", de Jordi Sierra i Fabra, que també va ser el més valorat pels membres del jurat de la Biblioteca.

"L'aprenent de bruixot i els invisibles", de Jordi Sierra i Fabra

Finalment, en la categoria d'11 i 12 anys "El nen que va xatejar amb Jack Sparrow", de Francesc Puigpelat ha estat el més votat, coincidint amb el resultat del jurat de la Biblioteca.

"El nen que va xatejar amb Jack Sparrow", de Francesc Puigpelat

Per altra banda, enguany la Biblioteca ha comptat amb participants com a jurat en les dues categories del premi "Protagonista Jove", organitzat també pel Clijcat.

Membres del jurat del Premi Protagonista Jove amb els seus diplomes

En la categoria de 13 i 14 anys el guanyador ha estat "Un monstre em ve a veure", de Patrick Ness. El veredicte final coincideix amb el llibre favorit del jurat.

"Un monstre em ve a veure", de Patrick Ness

En la categoria de 15 i 16 anys el llibre més votat ha estat "Les pereres fan la flor blanca", de Gerbrand Bakker. També en aquest cas, el veredicte coincideix amb les votacions del jurat de la Biblioteca.

"Les pereres fan la flor blanca", de Gerbrand Bakker

L'acte d'entrega del Premi Atrapallibres serà el pròxim dia 7 de juny, i el del Premi Protagonista Jove serà el dia 8 de juny. Tots dos tindran lloc a la sala d'actes de la Biblioteca Jaume Fuster.