dilluns, 25 de maig de 2015

La Biblioteca participa al Premi Atrapallibres 2014-2015

La Biblioteca de la Llagosta ha participat per primer cop al premi Atrapallibres, convocat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, i que aquest any complia la seva desena edició.
El jurat, format per nens i nenes de 9 a 12 anys, llegeix i puntua els llibres finalistes escollits per una comissió d'experts en literatura infantil i que s'engloben en tres categories segons les edats als que van dirigits. Els infants participen mitjançant biblioteques i centres educatius, que són els que proporcionen els llibres i dinamitzen activitats al voltant de la seva lectura. Enguany han participat 5.000 nens i nenes.
Els membres del nostre jurat han estat la Fatima Addahlali, el Daniel Cabrera Maestre i la Judit Giménez Membrive, que la fa uns dies van entregar les seves votacions i les seves opinions sobre les lectures.
A la Fàtima, de la categoria de 9 anys, li ha agradat el llibre Joana de les paraules clares, de Muntsa Fernàndez, ja que explica la vida d'un personatge (Joana Raspall) d'ençà que era una nena fins que converteix en escriptora. Ens diu que la seva forma d'escriure és poesia i narració, i l'ha trobat molt complet i divertit. Els altres llibres finalistes eren Julita, de Montserrat Galícia, Qui no sap riure no sap viure, d'Andreu Galan i L'últim violí, d'Anna Manso.
Al Daniel, de la categoria de 10 anys, el llibre que més li ha agradat ha estat El petó de Lili Marleen, de Pep Molist. Troba que l'argument és original i emocionant, i destaca que el seu personatge principal sigui un nen que té molta por. Li ha resultat divertit. Els altres finalistes de la categoria eren Això és un secret que només sé jo, d'Eulàlia Canal i La increïble història de l'àvia gàngster, de David Walliam traduït per Núria Parés.
Finalment, la Judit, de la categoria d'11-12 anys, ha destacat el llibre El senyor Bello i l'elixir blau, de Paul Maar i traduït per Teresa Guilleumes i Morell per l'originalitat de que el seu protagonista sigui un gos que es transforma en humà, cosa que ha trobat molt divertida. Els altres dos finalistes d'aquesta categoria eren Filles úniques, d'Andreu Martin, i La nena de l'arbre, de Ruben Montañà.
El veredicte final es donarà a conèixer el 29 de maig i els premis s'entregaran el 2 de juny a l'auditori de la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona.
Els nostres participants, que podeu veure en la imatge, aviat rebran un diploma i un petit obsequi per la seva participació.