dimarts, 9 de juny del 2015

Tertúlia sobre "L'estiu que comença"

El passat dimecres dia 3 de juny va tenir lloc la sessió del club de lectura sobre el llibre "L'estiu que comença" i en la que vam comptar amb la presència de la seva autora, la Sílvia Soler. 
Gairebé una cinquantena de persones van acompanyar-nos en una agradable tertúlia conduïda per la nostra companya Conchi Fernández en la que van poder preguntar a l'escriptora i periodista molts detalls al voltant del llibre, guardonat amb el premi Ramon Llull de 2013, així com d'altres novel·les publicades anteriorment com "Petons de diumenge", o la darrera apareguda al mercat, "Un any i mig". 
De la conversa de l'autora amb els seus lectors hem pogut saber que quan va començar a escriure la història no sabia quin seria el seu final, i que va valorar fins a tres possibilitats. Sabem també quin és el personatge amb qui empatitza més, i amb el que menys, o el fet que algun d'ells va evolucionar i canviar la seva importància dins la història durant el procés d'escriure-la. No trobarem directament fets autobiogràfics a "L'estiu que comença", però segons ens va assegurar l'autora, les seves vivències personals sempre ajuden a crear els diferents personatges i situacions, algunes amb certes similituds a esdeveniments realment viscuts.
Va ser curiós conèixer el fet que l'autora visqui "universos paral·lels" durant la creació d'una novel·la: la vida real i la dels personatges de la història que està creant. Per això, i segons ens va confessar, li resultaria impossible treballar en més d'una novel·la a la vegada. En tot cas, la planificació del temps l'ajuda a poder realitzar moltes coses al llarg del dia.
Com podreu veure, la tarda va donar molt de sí i vam poder conèixer molt de prop l'autora, la seva obra i tot de detalls de la seva vida, manera de pensar i escriure.
Agraïm a les persones que ens van acompanyar la seva participació durant la tertúlia mostrant la seva opinió sobre "L'estiu que comença" i formulant les seves preguntes a la Sílvia Soler. També a la Institució de les Lletres Catalanes pel seu suport en l'organització i finalment a la nostra convidada per la seva simpatia i accessibilitat.
Us deixem amb una fotografia de l'acte i la informació que es va lliurar als assistents.

Imatge de la tertúlia