divendres, 8 de juny del 2018

Primavera d'activitats especials

Els darrers dies han estat intensos a la Biblioteca, amb activitats especials que han tingut lloc més enllà de les nostres portes. Us expliquem a continuació com han anat i us mostrem les imatges.

Poesies des del meu balcó
El dimarts dia 5 de juny vam celebrar la segona edició de Poesies des del meu balcó. Tot i que la tarda es va complicar per la pluja, a les 19 h es va poder donar la sortida al recorregut que va començar a la Biblioteca i que va seguir per 24 balcons de la nostra població fins a arribar a l'Ajuntament. En cadascun dels balcons les integrants del Taller de poesia de la Biblioteca van fer la lectura d'un poema de creació pròpia. També vam comptar amb altres col·laboradors que van recitar les seves obres.
Al balcó de l'Ajuntament es va fer lectura de dues poesies sobre la Llagosta, i una que portava per títol No és no. I posteriorment es va passar a la sala de plens, totalment plena, on es va fer una segona ronda de lectura dels poemes.
Al principi i al final de l'acte, alumnes i professors de l'Escola Municipal de Música de la Llagosta ens van interpretar dues peces musicals per amenitzar el recital.
Aquesta era la segona edició de Poesies des del meu balcó i en vista de la resposta del públic, esperem tornar a celebrar-lo l'any vinent.
Des de la Biblioteca volem agrair la col·laboració i amabilitat dels veïns i veïnes que ens van obrir les portes de casa seva i ens van cedir els seus balcons per poder realitzar l'acte. També a l'Escola Municipal de Música de la Llagosta, per la seva ajuda tant material com artística. A les integrants del taller de poesia i col·laboradors per crear i recitar les seves poesies. I finalment a totes les persones que ens van acompanyar.

Poesies des del meu balcó 2018


Entrega dels premis Atrapallibres 2018
El dilluns 4 de juny una representació del jurat de la Biblioteca es va desplaçar fins a la Biblioteca Jaume Fuster per assistir a l'entrega dels premis Atrapallibres que organitzava el ClijCat per 13a edició. Allà van compartir el matí amb nens i nenes d'altres escoles i biblioteques que també han llegit i valorat els llibres, van poder escoltar unes paraules de l'autora Maite Carranza, guanyadora en la categoria d'11-12 anys per La pel·lícula de la vida i dels editors dels llibres El lladre d'entrepans, guanyador de la categoria de 9 anys, i Un noi anomenat Nadal, guanyador de la categoria de 10 anys. L'acte va acabar amb un número de màgia que la Paula, una de les nostres representants, va poder veure des de l'escenari.
En acabar, el grup va fer la visita a la Biblioteca Jaume Fuster i a una llibreria de Barcelona abans de tornar a la Llagosta.
Esperem repetir l'any vinent!

Entrega de premis Atrapallibres 2018


Ruta literària pels escenaris de la novel·la "Amonathep"
I el passat dimarts 29 de maig, el Samuel Ramos ens va guiar per indrets de la Llagosta que apareixen a la seva novel·la Amonathep, la historia del asesino de la mano derecha. Més de vint persones van seguir les seves explicacions i es van fer lectures d'alguns fragments del llibre.
Els escenaris comprenien la rotonda d'entrada a la Llagosta, el pas a nivell del carrer Escoles, la plaça Cirera Voltà o la plaça Europa.
Va ser una original forma d'introduir-se a la trama del llibre.

Ruta literària: Amonateph, el asesino de la mano derecha