dilluns, 11 de novembre del 2019

Tardor de BiblioLabs

Aquesta tardor la Biblioteca ha tornat a acollir els tallers BiblioLab. Però, en què consisteixen?

BiblioLab és un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Del programa que ofereix la Diputació de Barcelona, la Biblioteca ha triat tallers en les àrees tecnològica i científica pensats per a nens i nenes d'entre 6 i 13 anys. La intenció és que puguin divertir-se realitzant petits projectes i que alhora puguin aprendre i desenvolupar la seva creativitat.

El passat dissabte 5 d'octubre els infants participants van poder pintar amb plàstic i fer figures en 3D de manera fàcil amb un bolígraf especial en el taller que va portar per títol Pintar amb plàstic? i que va anar a càrrec de Tangencial.

La Leyre fent la seva figura en 3D


El dissabte 16 de novembre a les 12 h a la sala infantil de la Biblioteca tindrà lloc el taller BiblioLab Origami il·luminat, una introducció a l'art de la papiroflèxia on aprendrem a il·luminar amb circuits elèctrics la nostra figura de paper. Anirà a càrrec de la Fundació Pere Tarrés.
Aquesta activitat està pensada per a infants de 8 a 13 anys. Les inscripcions ja estan obertes.

Figura d'origami il·luminada amb leds


Per últim, el dissabte 14 de desembre a les 11 h, també a la sala infantil de la Biblioteca, tindrem el taller BiblioLab Circuit Pinball, on construirem el tradicional joc mecànic del milió, amb botons i obstacles realitzats amb diferents materials contra els que llençar les bales. Els participants el podran decorar al seu gust. L'activitat serà realitzada per El Taller.
Podran participar els infants a partir dels 6 anys. La inscripció podrà fer-se 15 abans de la data de celebració.

Exemple de màquina del milió o pinball


Esperem que us animeu a participar en aquestes activitats.